T R A N S I T I O N S - filmski rez med Gorico in Weimarjem

Med 13. in 16. oktobrom 2014 se na šoli odvija prvo dejanje produkcijskega seminarja filmske pripovedi in montaže, ki poteka v okviru mednarodnega pilotskega projekta med UNG VŠU ter Univerzo Bauhaus (Weimar, Nemčija), ob sodelovanju Nemške akademije za film in televizijo Berlin (DFFB).

12 študentov UNG VŠU bo na intenzivni delavnici v Gorici na podlagi teoretičnih diskusij ter praktičnih vaj razvilo prvo sceno kratkega filma, ki jo bodo nato v dvomesečnem online sodelovanju s skupino študentov iz Weimarja nadgradili v kratki film. V so-avtorskem procesu bodo študenti spoznali nekatere osnovne ter izbrane napredne vsebine filmske pripovedi, s posebnim poudarkom na montaži v točki prehoda (tranzicije) med kadri, posebej pa se bodo posvetili tudi delu s kamero. H kompoziciji posnetkov bodo pristopili z načinom “cadavre exquis“ in z estetsko metodo “écriture automatique“.

Vodja delavnice: Wolfram Hoehne (BUW)
Mentorstvo montaže: Wolkmar Umlauft (DFFB), Anna Stemmler (BUW)
Mentorstvo konceptov in koordinacija: Peter Purg (UNG VŠU)
Mentorstvo filmskega jezika: Boštjan Vrhovec (UNG VŠU)

Sodelujoči študentje: Katja Petelin, Peter Mišic, Dino Schreilechner, Jaka Žilavec, Katja Munda Rakar, Damir Grbanović, Tine Posarelli, Christian Meixner, Mery Gobec, Saša Mrak

Fotografije: Peter Mišic, Denis Mavrič, Peter Purg