Predstavitev programov Visoke šole za umetnost

Torek, 24. junij, ob 11. uri oz. ob 13. uri
Gorica, prostori Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici, palača Alvarez, Via Diaz 5

Do 20. avgusta so odprte prijave za magistrski študij magistrskega Medijske umetnosti in prakse (prvi prijavni rok), od 22. do 29. avgusta bo odprt drugi prijavni rok za študij prve stopnje na programu Digitalne umetnosti in prakse. Da bo odločitev o izbiri lažja in pričakovanja obeh strani realna, interesente vabimo na predstavitev programov.

Če vas zanima ustvarjanje, študij in raziskovanje na področjih animacije, filma, fotografije, novih medijev, scenskih prostorov (slednja samo na 2. stopnji) in sodobnih umetniških praks, vas vabimo v dinamično okolje na Visoko šolo za umetnost.

 

Magistrski študij

na Univerzi v Novi Gorici se z akademskim letom 2014/15 ne plačuje več šolnin. Sredstva za izvedbo magistrskih programov druge stopnje bo univerza poslej zagotovljala s strani donatorjev in ustanoviteljev. Študentje programa Medijske umetnosti in prakse bodo tako krili (le) prispevek za posebno opremo in produkcijo v višini 950 EUR na leto, a bodo še zmeraj deležni znatne podpore pri mobilnosti in produkciji.

Dveletni program z močnim fokusom na mednarodni izkušnji (predvsem preko krajših mobilnosti) ponuja raznolike strokovne in akademske izkušnje ter priložnosti mreženja v akreditiranih partnerskih institucijah v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. Program je Visoka šola za umetnost UNG razvila skupaj s partnerji v okviru projekta ADRIART in je močno mednarodno orientiran.

Kandidate vabimo k prijavi do 20. avgusta, razgovori bodo potekali teden kasneje. Ob prijavi obrazložite svojo projektno idejo in svoj interes za enega izmed nosilnih modulov. Pogoj za prijavo je končana 1. stopnja študija, ne nujno umetniške smeri. >> Več o programu MAP >> vsu.ung.si/map-app-si