Letna razstava študijske produkcije Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici 2014/02

V petek, 30. maja, Vas med 18. in 21. uro vabimo v palačo Alvarez na zaključek študijskega leta in razstavo študentske produkcije.
 

Do jeseni pričakujemo prve diplomante magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse, na tokratni razstavi bomo med drugim imeli vpogled v delovne verzije zaključnih filmov (Urška Djukić, Iva Musović), interaktivno instalacijo (Pila Rusjan a.k.a. Polona Zupan), dokumentacijo instalacije (Valerie Wolf Gang a.k.a. Valerija Zabret), sodelovanje na delavnicah interaktivnega tekstila (Lavoslava Benčić). Predstavili bomo zaključno DVD kompilacijo nagrajenega filmskega projekta HiLoVv - treh letnikov kratkih dokumentarcev o skritih življenjih Benetk, s foto in video dokumentacijo bosta predstavljena nadaljnji razvoj multimedijske tango-gledališke predstave Othello Blaža Bertonclja ter ADRIART delavnica FOReCAST v Gradcu. Prvi skupni predmet Visoke šole za umetnost s Fakulteto za humanistiko, Teorija in praksa novih medijev, bo predstavil novomedijski objekt HyperHaiQ. Manjkale ne bodo seveda niti animacije in fotografske zaključne serije.

Že v sredo, 28. maja, ob 16. uri pa interesente vabimo na predstavitev magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse, ki bo potekala istočasno v prostorih šole v Gorici (palača Alvarez, Via Diaz 5) in v Slovenski kinoteki v Ljubljani (Miklošičeva 28).