Dobra praksa HILOVV na Otvoritveni konferenci programa Erasmus+

V kongresnem centru Brdo pri Kranju bo 24. januarja 2014 na Otvoritveni konferenci programa Erasmus+ kot najboljša mednarodna projektna praksa v visokem šolstvu na nacionalni ravni predstavljen troletni projekt HILOVV, ki pod koordinacijo Univerze v Novi Gorici združuje še univerze iz avstrijskega Gradca, hrvaške Reke in italijanskega Vidma.
 

Poleg uspešne regijske integracije partnerjev tega intenzivnega programa z naslovom "Hidden Lives of Venice on Video" (2011 - 2013) v organizaciji Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici gre pri projektu tudi za posebno interdisciplinarno (re)kombinacijo kompetenc . HILOVV namreč študentom nudi arhitekturno-zgodovinsko-teoretski pristop k dokumentarni filmski produkciji ter podpira raziskovalno in projektno naravnanost, spodbuja pa tudi praktične plati večkulturne komunikacije. Pozornost študentov je usmerjena na mikro-lokalni detajl, kolorit, kulturo (metoda site-specific) ter soočenje z nenavadnim akademskim, ustvarjalnim in življenjskim okoljem Benetk.

Projekt HILOVV bo izpostavljen tudi kot zametek obsežnejšega konzorcijskega povezovanja znotraj programa Erasmus, ki je zgoraj omenjene partnerske univerze združil v projektu razvoja skupnega podiplomskega programa ADRIART.net. Vodja obeh projektov doc. dr. Peter Purg bo na konferenci udeležencem predstavil tudi enega od doslej skupno 17 kratkih filmov, "Delicate Surfaces" pod soavtorstvom študentov iz štirih držav: Ive MusovićUrše B. Potokar, Matije Bajca ter Giulie Grotto.

Več o projektu (vklj. z nekaterimi filmi online): http://vsu.ung.si/hilovv

AttachmentSize
Prezentacijska datoteka (PDF)602.17 KB