Univerzo v Novi Gorici je obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

V petek, 6. decembra 2013, je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Zavrtanik, v okviru uradnega obiska Gorice (Italija), gostil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Skupaj s prorektorjem prof. dr. Gvidom Bratino in županom Občine Vipava mag. Ivanom Princesom so ga v dopoldanskem času sprejeli v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

V začetku obiska je rektor Univerze predsednika RS povabil na ogled prostorov Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri ter mu predstavil aktivnosti Centra za raziskave vina in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo. Poleg tega pa se je predsednik srečal tudi s študenti s Worcestrskega politehničnega inštituta iz ZDA, ki v Centru za biomedicinske znanosti in inženiring opravljajo sedem tedensko raziskovalno delo.

Nato si je predsednik ogledal še prostore Visoke šole za umetnost v Palači Alvarez v Gorici, kjer ga je poleg rektorja in prorektorja Univerze sprejel tudi dekan šole prof. Boštjan Potokar. Predstavil mu je delovanje Visoke šole za umetnost, ki prisega na osebnem pristopu in študenta cenijo kot samostojno in kreativno osebnost. Predsednik si je v nadaljevanju z zanimanjem ogledal vizualne in umetniške izdelke študentov, ki mu jih je predstavila programska direktorica prof. Rene Rusjan ter pozdravil študente 1. in 2. stopnje.
 

Andreja Leban, Stiki z javnostmi Univerze v Novi Gorici