"Tromestni" festival kratkega filma K3 po Beljaku v Ljubljani, med filmi dva iz VŠU UNG

V programu festivala kratkega filma K3 sta letos dva filma študentov Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici. V animiranem filmu Ines Ozimek in Nike Lemut Unpacked (2013, 2') nastopajo liki iz različnih pravljic. Peter Mišic pa se z Via Armando Diaz 5 (2013, 2'13'') sprašuje o (ne)smiselnosti varnostnih mehanizmov, ki (pre)pogosto ne delujejo. Filma sta bila izbrana izmed več kot 50 prispelih kratkometražnih filmov. Program desetih uvrščenih filmov bo na sporedu v sredo, 26. junija ob 17. uri v Kinodvoru.
 

Ob 19. uri mu bo sledila okrogla miza "Slovenski kratki film: perspektive". Na njej bodo sodelovali režiser Miha Knific, odgovorni urednik kulturnih in umetniških programov Televizije Slovenija Andraž Poeschl in Jelka Stergel, predstavnica Slovenskega filmskega centra in programska direktorica lanskega Festivala Slovenskega filma, pogovor pa bo moderiral Igor Prassel. K prisostvovanju in soudeležbi bodo seveda povabljeni tudi avtorji kratkih filmov ter občinstvo.

Zvečer se bo priložnost za spoznavanje in izmenjavo izkušenj ponudila v bližnjem baru Brooklyn, za glasbeno ozadje pa bo poskrbelo več DJ-ev. V četrtek, 27. junija, se selimo v Kinoteko, kjer bo ob 21. uri na sporedu retrospektiva kratkih filmov Toneta Račkega v prisotnosti avtorja. Sledi razglasitev treh najboljših filmov po izboru žirije, ki jo sestavljajo Miha Knific, novinarka Tina Lešničar in Andraž Poeschl. Izbrani filmi bodo predstavljeni na zaključni prireditvi festivala K3 v Vidmu, kjer se bodo potegovali za nagrado K3 3x3.

Več na //k3festival.com