Letna razstava študijske produkcije 2013/02

V četrtek, 30. maja, smo Vas med 18. in 21. uro povabili na osrednji javni dogodek šole v Palačo Alvarez v Gorico, Via Diaz 5. Na letni razstavi študijske produkcije so bili na ogled novi animirani in (video)filmi, fotografije, vaje, predstavitve delavnic in projektov iz programov obeh stopenj, tako že utečenega Digitalne umetnosti in prakse kot tudi prvega letnika nulte generacije magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse. Nekatere dele razstave si je bilo bo moč ogledati tudi v prvem tednu junija vsak dan med 10. in 15. uro.

Študijski proces smo v letu 2012/2013 obogatili z mednarodnimi delavnicami s področij kratkega dokumentarnega filma (Skrita življenja beneških rokodelcev); trirazsežnostnega modeliranja in tiskanja (LOGOS@RogLab); strategij interaktivne umetnosti v javnem prostoru (Responsive Art in the Public Realm BIX PERFORM) v Gradcu, kjer so za zaključek študentje predstavili dela na ogromni fasadi BIX graškega Kunsthausa; v juniju se poda nekaj študentov in mentorjev na Reko (Site-specific Rijeka itinerant workshop); za uvod v naslednje študijsko leto septembra načrtujemo otoške avanture (Mapping Komiža Narratives). Razvoj programa poteka v okviru mednarodnega projekta ADRIART.

Letošnje študijsko leto na Visoki šoli za umetnost smo intenzivno sodelovali tudi z univerzitetnim Kariernim centrom - organizirali smo dan animacije v Ljubljani, s študijskim obiskom Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT v Vitanjah smo začeli sodelovanje med KSEVT-om in celotno univerzo, gostili smo več domačih in mednarodnih gostov, med njimi režiserja Želimirja Žilnika in diplomanta Miha Šubica s svojo produkcijsko skupino Film Factory.
 

-
Fotografije: Tina Smrekar
, Daniela Brasil