Fotografska razstava v Kulturnem domu Gorica, do 13. 10.

Kulturni dom Gorica, do 13. oktobra 2012

Goriški Fotoklub Skupina75 (www.skupina75.it) s svojim 14. Fotosrečanjem  prireja tradicionalno soočanje s fotografijo in predstavlja avtorje različnega geografskega in kulturnega porekla, vidne predstavnike sodobnih trendov in tokov te očarljive oblike izrazne umetnosti.

Razstavljata dva slovenska avtorja, Borut Peterlin s fascinantnim nizom fotografij izdelanih s prvobitno tehniko mokrega kolodija in Rajko Žbogar, mojster digitalne kompozicije; sledita pordenončanka Francesca Cristin, ki obdeluje avtoportret in nam predstavlja analogne povečave velikega formata in Thomas Ortolan z Veneta s slikami, ki na svež in ironičen način prevrednoti svet mode. Massimo Marchini s Senigallie predstavlja svoje cianotipije s starodobnim priokusom, kot predstavnik Fotokluba Skupina75 pa Enzo Tedeschi s Krmina postreže s svojimi svetovi, ki lebdijo med metafiziko in surrealizmom.

Letošnji gostje mednarodnega kulturnega dogodka so člani fotokrožka Circolo dell’Immagine “La Loggia” s kraja Motta di Livenza z obsežnim izborom fotografij, ki nam odlično pričajo o fotografski sposobnosti in strasti članov.