Predavanje plesnega fotografa Chrisa Nasha, 30.8.

 

Na pobudo British Councila bo v četrtek 30. avgusta ob 19. uri v Španskih borcih potekalo predavanje svetovno znanega londonskega fotografa Chrisa Nasha, ki se ukvarja s fotografiranjem sodobne plesne umetnosti. Njegova dela so visoko iskana ne le med producenti in umetniki s področja sodobnega plesa, ki potrebujejo opazne promocijske fotografije, pač pa tudi v modnem, oglaševalskem in časopisnem svetu.

 

Predavanje svetovno znanega londonskega fotografa Chrisa Nasha, ki se ukvarja s fotografiranjem sodobno plesne umetnosti. Svoj sloves je zgradil na več kot 60 samostojnih razstavah po svetu. Njegov gledališki slog in sposobnost za lovljenje ključnih koreografskih trenutkov sta že več kot dve desetletji visoko iskana ne le med producenti in umetniki s področja sodobnega, pač pa tudi v modnem, oglaševalskem in časopisnem svetu.

 

"Tisti trenutek, ko boste zagledali fotografijo Chrisa Nasha, boste prepoznali umetnika pri delu."  The Times

Po diplomi iz likovne umetnosti na londonskem kolidžu Goldsmith College of Art si je Nash zgradili ugled kot "eden najbolj ustvarjalnih fotografov svoje generacije" (The Late Show, BBC2 Arts program). Njegove fotografije iz plesnega sveta so bile prikazane na več kot 60 razstavah v 18 različnih državah. Njegova dela so imela takšen vpliv na sodobni ples v Angliji, da je zanje prejel nagrado Dance Umbrella/Time Out Award z utemeljitvijo, da mu je nagrada namenjena “za povečanje prepoznavnosti podobe plesa".

Pred kratkim je prejel prestižno finančno nagrado NESTA Dreamtime, ki mu omogoča krajši predah v karieri, da se tako bolj posveča razvoju svoje likovne prakse.

Poleg plesnih fotografij lahko Nasheva dela občudujete tudi na oglasnih panojih, v modnih katalogih, glasbenih albumih in na knjižnih ovitkih.

30. avgusta 2012 ob 19. uri boste Chrisa Nasha lahko poslušali v Španskih borcih, kjer bo na predavanju predstavil svoj delovni opus in kjer bo na voljo tudi za vprašanja. Predavanje bo potekalo v bralnici (1. nadstropje Španskih borcev, skozi stekleni prehod) in bo v angleškem jeziku.
 

Več o Chrisu Nashu: http://www.chrisnash.net/