Portugalska umetnica Ana Raquel Pereira s Cirkulacijo2

Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel Pereira

Cirkulacija 2 ponovno vabi v prostore C2 v nekdanji tovarni Rog.  Tokrat se bomo zbrali v sredo 20. junija malo po 20.00 in gostili dva umetnika z njunima ločenima programoma. Oba precej temeljita na zvoku, vendar ne izključno.

Ana Raquel Pereira je mlada portugalska umetnica, ki predstavlja video nastal v okviru njenega študija v okviru Erasmus izmenjave na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, Konrad Gęca pa je (tudi mladi) poljski umetnik na področju zvoka, ki smo ga srečali med gostovanjem v Zagrebu.

 
Program:
21.15 Ana Raquel Pereira – ‘Sweet Home Ljubljana’ (15min)
Projekt je potohod z glasovi po najbolj priljubljenih skrivnih kotičkih 11 posameznikov iz različnih držav, ki trenutno bivajo v Ljubljani. Zvoki in podobe njihovega vsakdana v mestu, ki ni njihovo domače. Njihovi obrazi, izrazi in glasovi dajejo življenje poemi, da lahko potuje in doseže različne ljudi, jezike in kulture, prebije veliko meja. Njihov tek skozi dežne kaplje, da bi pobegnili pred nevihto na končno dosegli varen dom. Lepa raznolikost v tem njihovem novem ljubem domu. Fotografski in zvočni projekt, predstavljen na način video kompozicije.
 
sledi (21.45): Konrad Gęca – field recordings (terenski posnetki)
Glasbenik samouk, organizator. Ustvarja elektronsko glasbo in video, temelječih na terenskih posnetkih, ki jih zbira že skoraj deset let. Uporablja diktafone, gramofone, predmete, kontaktne mikrofone in trobento. Vse priključeno na mešalko, ki je tudi njegov glavni instrument.
 
Z zadnjim projektom “Based On a True Story” je nastopil na AudioArt Festivalu in po Evropi kot član projekta Exploratory Music From Poland on Tour. Zadnja štiri leta organizira serijo koncertov imenovanih „muzykoterapia” (glasbena terapija), ki predstavlja eksperimentalno glasbo iz Krakova. http://konradgeca.dropr.com/

>> Več www.cirkulacija2.org