Mariborska NOČNA IZLOŽBA Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici

Od 21. 06. do 11. 07. 2012 bodo na Centralni postaji v Mariboru vsak dan ob 21. uri na ogled dela Len Černe, Marije Laure Potočnik - Mice in Valerije Zabret aka Valerie Wolf Gang, študentk programa Digitalne umetnosti in prakse (videofilm, fotografija, animacija, novi mediji, sodobne umetniške prakse) Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici.

21. 06. do 11. 07. 2012 ob 21.00

Centralna postaja, Koroška 5,2000 Maribor

"V sodelovanje na Centralni postaji smo povabili študentke programa Digitalne umetnosti in prakse (videofilm, fotografija, animacija, novi mediji, sodobne umetniške prakse). Kriterij za izbiro za to priložnost prijavljenih del je odziv na situacijo Centralne postaje in asociativno moč, ki jo imajo ulica, noč, nočna izložba." 
Rene Rusjan, mentorica modula Sodobne umetniške prakse

Predstavljena dela:
Spin, spin sugar, Len Černe (performerka: Julija Černe)
Plesno performativni video v katerem performerka združuje pole dancing (ples na drogu) s striptease-om. Za video je predvidena kompleksna umetniška, eksperimentalna montaža in dodelana zvočna kulisa. 
        
Spatium, MarijaLaura Potočnik - Mica, Hana Kovačič, Valerija Zabret aka Valérie Wolf Gang (performerka: Mica) 
 

Lucid dreams in a mechanical world, Valerija Zabret aka Valérie Wolf Gang
 
 
Amaterasu, Len Černe (performerka: Len Černe)
Gre za video/avdio instalacijo ki jo sestavlja 35 minut dolga zvočna kulisa, sestavljena iz nabora popularnih pesmi iz '60-ih, '70-ih, '80-ih in sodobnega časa, ki se posluša kot zgodba, in videa; ki prepleta fotografije s posnetki (dolžina okoli 10 minut) v katerem je prav tako podana zgodba o sončni boginji Amaterasu. Delo se lahko predvaja tudi tako, da se video in zvočni delci ločeno naključno predvajajo s čemer zgodba dobiva nove asociativne pomene.