Zmagovalci četrtega video natečaja VideoRajd

Potniki avtobusov ljubljanskega potniškega prometa in obiskovalci spletne strani www.videorajd.si so izbrali zmagovalca četrtega nagradnega natečaja Videorajd. Natečaj ustvarjalce izziva s formatom – kratkim nemim videom v dolžini od 10 do 30 sekund – in jim ponuja sicer težko dosegljiv, a močno opažen prostor za izražanje, je bil tokrat posvečen mednarodnemu dnevu vode. Največ glasov pa je prejelo delo Voda za vse dijaka Denisa Rajkovića, ki prejme posebno nagrado fotoaparat Nikon 1 V1 z objektivom 10-30.


Avtor zmagovalnega videa pravi, da je z videom želel sporočiti, da je treba dobrine deliti in da je vode na svetu dovolj za vse. Posnel ga je s sošolci iz Gimnazije Bežigrad ob reki Ljubljanici. Sledita mu video Naprej v preteklost avtorja Urbana Bradeška ter Ohranjaj čisto vodo! skupine avtorjev: Zala Pavlič, Nik Hlade, Nastja Dolenc, Tadeja Veber, Klavdija Sitar. Vsi trije bodo dodatno predvajani na zaslonih avtobusov ljubljanskega potniškega prometa 19.-20. maja. 

Osem videov, ki jih je izbrala žirija v sestavi Luka Dekleva, fotograf, performer in videoumetnik, Slavica Karanin Anže Ogrinc za Prumaro d.o.o. ter dr. Peter Purg in Tina Smrekar za Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorici, so lahko potniki tri tedne spremljali digitalnih zaslonih Planet Siol.net v notranjosti avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa ter na spletni strani www.vrajd.si ter glasovali preko SMS sporočil za najljubši video. Natečaj Videorajd razpisujeta Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Planet Siol.net. Cilj natečaja je razširiti zavedanje o pomembnih družbenih temah, vključiti mlade ustvarjalce in jim ponuditi nov prostor za izražanje z zagotovljenim dosegom ter dvigniti standarde dinamičnega vizualnega komuniciranja v slovenskem prostoru. Vsak izmed 8 nominiranih videov pa prejme stekleničko za vodo Aladdin, izžrebani glasovalec pa fotoaparat Nikon Coolpix 9300.

 


Voda za vse, Denis Rajković
Avtor pravi, da je z videom želel sporočiti, da je treba dobrine deliti in da je vode na svetu dovolj za vse. Posnel ga je s sošolci iz Gimnazije Bežigrad ob reki Ljubljanici. 


Naprej v preteklost, Urban Bradeško
Voda je eden od virov življenja in z vodo si človek pomaga pridobivati surivine za preživetje. Nažalost v današnjem času vodo prekomerno uporabljamo za proizvodnjo napačnih surovin. 


Ohranjaj čisto vodo!, Zala Pavlič, Nik Hlade, Nastja Dolenc, Tadeja Veber, Klavdija Sitar (v2)