Nominiranci 4. natečaja Videorajd za kratki nemi film

Žirija v sestavi: Luka Dekleva, umetnik, Anže Ogrinc in Slavica Karan kot predstavnika GEM Javnega multimedija ter dr. Peter Purg in Tina Smrekar kot predstavnika Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici) je izbrala nominirance četrtega natečaja za kratki nemi film Videorajd na temo Dovolj vode in hrane za vse! Ogledate si jih lahko spodaj in glasujete za vam najljubši video.

Sporočilo žirije: "Žirija je bila tokrat v odločitvi za izbrana dela soglasna, četudi izbor ni bil lahek. Odločili smo se za osem videov, ki se na zanimiv način odzivajo na izbrano tematiko. Pri izboru smo upoštevali izvirnost in celostnost del, tako na ravni ideje kot tudi zgodbi ustrezno izvedbo."

Vi, torej spletno občinstvo, ter potniki avtobusov pa boste s sms glasovanjem od nedelje, 22. aprila do nedelje 13. maja izmed videov izbirali tri najboljše, izmed katerih bo tisti z največ glasovi prejel glavno nagrado, fotoaparat Nikon 1 z objektivom. Vsi trije zmagovalni videi pa se bodo še dodatno predstavili na zaslonih avtobusov Ljubljansega mestnega potniškega prometa. Izžreban glasovalec pa bo dobil še posebno nagrado, fotoaparat Nikon 9200 coolpix. Natečaj organizirata Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Planet Siol.net. Več informacij o natečaju

Znani so zmagovalci

Izbrani videi (v vrstnem redu številk za glasovanje):

Dovolj za vse, Luka Založnik, Blaž Rogelšek (v1)
Ohranjaj čisto vodo!, Zala Pavlič, Nik Hlade, Nastja Dolenc, Tadeja Veber, Klavdija Sitar (v2)
Denar je sveta vladar, Matic Perčič (v3)
Voda za vse, Denis Rajković (v4)
Mnogi so lačni..., Uroš Kramberger, Luka Počkaj, Aljoša Mar (v5)
Naprej v preteklost, Urban Bradeško (v6)
Šparaj z vodo!, Peter Mišic (v7)
Dovolj vode za vse, Agara Vučemilović, Lara Menegatti, Klavdija Anželj (v8)

Kako glasujem?

Za izbrani video lahko glasujete tako, da na telefonsko številko 4455 pošljete sms z besedilom "v + št. izbranega videa". Primer: "v1". Oglej si celotna pravila sms glasovanja. Sms glasovanje je brezplačno in brez članstva. Pri glasovanju se s posamezne telefonske številke upošteva le en glas.


Dovolj za vse, Luka Založnik, Blaž Rogelšek
Kratek film prikazuje stopnjevanje - na eni strani iz kaplice do morja, na drugi strani pa iz majhnega sadeža, do velikih planjav hrane. (v1)

Ohranjaj čisto vodo!, Zala Pavlič, Nik Hlade, Nastja Dolenc, Tadeja Veber, Klavdija Sitar (v2)


Denar je sveta vladar, Matic Perčič
Priprava obroka se začne z razrezom kruha, nato rezine potujejo v toaster na peko. Iz hladilnika priletita marmelada in maslo, nato se kozarec napolni z vodo.Tako je zajtrk pripravljen. (v3)

Voda za vse, Denis Rajković
Avtor pravi, da je z videom želel sporočiti, da je treba dobrine deliti in da je vode na svetu dovolj za vse. Posnel ga je s sošolci iz Gimnazije Bežigrad ob reki Ljubljanici. (v4)

Mnogi so lačni..., Uroš Kramberger, Luka Počkaj, Aljoša Mar
Veliko ljudi grdo ravna s hrano, kar dostikrat zasledimo med mladimi, ki hrane sploh ne cenijo več. Ta scena ni bila posneta zgolj za video, temveč je prizor vzet iz realnega sveta. (v5)

Naprej v preteklost, Urban Bradeško
Voda je eden od virov življenja in z vodo si človek pomaga pridobivati surivine za preživetje. Nažalost v današnjem času vodo prekomerno uporabljamo za proizvodnjo napačnih surovin. (v6)

Šparaj z vodo!, Peter Mišic
Vode je zaenkrat dovolj, a če ne bomo pazili nanjo nam jo bo zmanjkalo. Video prikaže fanta, ki pozabi zapreti vodo, za kar si prisluži zaušnico. Avtor komentira" Naj se nauči, mulc!". (v7)
Dovolj vode za vse, Agara Vučemilović, Lara Menegatti, Klavdija Anželj
V videu so avtorice želele prikazati, kako pomembna je zadostna količina vode za vse. Dovolj vode pa bo le, če si jo bomo nesebično delili med seboj. (v8)