Anja Medved vabi k soustvarjanju Albuma mesta - Nova Gorica, 9.12.

Kinokašča – Arhiv spominov in pozab
ALBUM MESTA

Petek, 9. decembra 2011 od 15h dalje,
nekdanji mejni prehod na Erjavčevi ulici v Novi Gorici

POZIV OBČANOM NOVE GORICE IN GORICE

Sodelavka Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici Anja Medved vas vabi na tretjo čezmejno spominodajalsko akcijo, v kateri se tokrat ne oziramo v preteklost, ampak zbiramo fotografije Nove Gorice in Gorice danes.

Pozivamo Vas k opazovanju in fotografiranju svojega mesta ter k darovanju kopije svoje fotografije v Album mesta, kjer bo za bodoče generacije hranjena v Kinokašči – Arhivu spominov in pozab.

Tehnična dovršenost fotografije ni pomembna, lahko je posneta tudi z mobilnim telefonom ali starejšim fotoaparatom, zelo pomemben pa je osebni razlog, pozitiven ali negativen, ki vas z izbranim motivom povezuje. To so morda vedute, ki bodo v kratkem izginile ali skriti kotički, ki ostajajo nespremenjeni skozi desetletja. Lahko so prostori, zaradi katerih se tu počutimo vedno bolj odtujeno ali pa prostori, zaradi katerih se sem vedno znova vračamo.

Z vsakim avtorjem fotografije bo posnet kratek pogovor o podarjenem posnetku. Nekdanja carinarnica, ki nas je leta ločevala, bo 9. decembra zopet postala prostor povezovanja.

Mesta ne gradijo zgradbe, ampak zgodbe v njih.