Komiža New Media Port - Day 7 - (cham)pain(killers)

Jan says:

Današnji dan se je za Jašo začel že zelo zgodaj (od sedmih zjutri). Jaz sem seveda spal do pol desetih in seveda prespal zajtrk v hotelu. Kaj čmo. Tako, da sem takoj ko sem se zbudil začel montirati najin material..Kar pa seveda ni bilo mogoče saj adobe cs3 na prenosniku ne podpira kodeka h.264. Tako, da z montažo ni bilo nič.

Ob enih sem odšel na "rivo" kjer smo se dobili s snemalnim "crujem" na kosilu. Z jašo sva kasneje odšla na plažo, saj je bil on frej približno kako uro. Sam sem začofotal v morju, Jaša pa me je samo opazoval z obale, saj zaradi vnetega ušena "ne sme" v morje.

Po Jašovem odhodu nazaj na snemaje sem se sam lotil malo montaže, malo sem bral knijigo in malo spal :)).

Ob osmih sva odšla na večerjo in potem v galerijo, kjer sva nadaljevala z montažo in čakala na začetek snemanja, čez dobrih 5 min (ura je 22:55) snemamo sceno v starem kinu, ko se Luciji (v poročni obleki) utrga film, ker vidi Marijo, svojo ljubezen... Mož jo le stežka potolaži!

Joj. Jaša je še odšel k zdravniku, dobil je racept za antibiotike, tako da je sedaj že v sobi, kjer zasluženo počiva... Upam. Sedaj odhajam na snemanje, katero upam, da se ne bo zavleklo dolgo v noč.

pETER says:
danes smo cel dan previseli na EyeConu, zajemu gibanja, interaktivnem mapiranju: Tom bo naredil instalacijo na rivi, kjer bodo viseči trakovi "mušje zavese" (veter torej) izvabljali glasove (obsežno) intervjuvanih Komižank in Komižanov, z njihovim posebnim dialektom (še dobro da imamo "Dexove" shekane kamere, ki lahko snemajo subtilne premike trakov v skopi svetlobi!); Kate si predstavlja, da bi v zraku visel ogromen kamen, katerega premikanje bi krmililo video, hm; Bryan ima še najbolj realistično zamisel z reciklažo "plažnih scen srečnih ljudi" iz filma, ki ga delajo z janom in Jašo. Less is more. Bližajo se preimere videodel (jutri v openair kinu), otvoritve instalcij (v torek naws rivi). wsVročina ne pojenja, wsjugo tudi ne. Naj še slike kaj povedo:

wswswsht