Vpis za študijsko leto 2011/12

Praktično naravnan triletni visokošolski program Digitalne umetnosti in prakse na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici omogoča raziskovanje v treh smereh: filmsko okolje, okolje kreativnih industrij in okolje sodobnih umetnosti. Z osnovnimi moduli animacije, fotografije, videofilma in novih medijev se študentu ponuja več perspektiv delovanja: animirani film, videofilm, umetniški video, (interaktivni) instalativni projekti, multimedijski performans, spletna video- in TV-produkcija, animirana in videografika, navidezna resničnost, spletna umetnost, študentje pa lahko vsak medij raziskujejo v njegovi funkcionalni rabi in/ali kot avtorsko izrazno sredstvo. Mentorji in gosti so priznani avtorji, strokovnjaki in umetniki, o njihovi izbiri odločata tako njihova odličnost v sodobni praksi kot tudi akademska prepoznavnost.

Drugi prijavni rok za vpis v študijsko leto 2011/12 bo potekal od 22. do 29. avgusta (kandidati oddajo mape* do 9. septembra), informativni dnevi ob koncu poletja bodo še 22. avgusta in 2. septembra ob 15. uri v ljubljanskih prostorih šole. Več o vpisu in pogojih //vsu.ung.si/solamo/vpis. Informativni dnevi bodo potekali skupaj s Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart, ki vabi na enoletna gostovanja.

*Mapa naj vsebuje motivacijsko pismo z biografijo in portfelj (kandidat ga sestavi po svojem izboru; portfelj naj pokaže kandidatovo nadarjenost ter stopnjo poznavanja medija in tehnik).