Ljudmila v Mestni galeriji - Chris Sugrue artist talk

Digital Dish @ Ljudmila: Chris Sugrue artist talk


Četrtek, 26. maj, 18.00, 2011 v Mestni galeriji Ljubljana

Chris Sugrue je umetnica in programerka razvijalka interaktivnih instalacij, avdiovizualnih performansov in eksperimentalnih vmesnikov.V svojih delih se na igriv in čaroben način poigrava s tehnologijo v raziskovanju odnosa med realnim in virtualnim in raziskuje področja umetnega življenja, vizualnega sledenja in elektromagnetizma. Chris deluje kot samostojna umetnica in kot članica kolaborativnih projektov ter aktivna poučuje o vizualnem in ustvarjalnem programiranju.
Chris bo predstavila svoja obstoječa novomedijska dela ter orisala svoje doživljanje ustvarjalnega procesa kot programerka (v c++!) in vizualna umetnica.

BIO/CV
Chris Sugrue je magistrirala oblikovanje in tehnologijo na Parsons School of Design. Doslej je v mednarodnem prostoru razstavljala na festivalih in galerijah, kot so Ars Electronica, Sónar Festival, Pixel Gallery, Medialab-Prado, Matadero Madrid in La Noche En Blanco Madrid. Njena interaktivna instalacija Delicate Boundaries je prejela častno omembo na Vida Art and Artificial Life Awards in prvo nagrado na festivalu Share. V letu 2009 je sodelovala pri razvoju EyeWriterja, nizkocenovnega očesno krmiljenega risalnega orodja za bolnike z aminotrofično lateralno sklerozo. EyeWriter je prejel nagrado za dizajn** leta v interaktivni kategoriji, nagrado Future Everything ter Zlato Nico na Ars Electronici. Chris je bila kreativna inženirka na Futurelabu na Ars Electronici, v okviru katerega je vodila razvoj stereoskopskega interaktivnega plesnega performansa z umetnikom in koreografom Klausom Obermaierjem. Kot raziskovalka je prejela štipendijo za enoletno raziskavo v Eyebeam Art and Tehnology Center v New Yorku in več rezidenčnih bivanj v Hangarju v Barceloni, La Casa Da Velázquez v Madridu in v Harvestworks v New Yorku. Predavala je na oddelku za dizajn in tehnologijo na Parsons School of Design, na programu kulturni vmesniki na KunstUniverzität v Linzu v Avstriji, vodila pa je tudi številne delavnice s področja vizualnega in ustvarjalnega programiranja.

http://csugrue.com
http://eyewriter.org
http://jugandoconnumeros.com
http://www.ljudmila.org/dat/Artist-in-Residence:%20Chris%20Sugrue%20%28U...