Ribja mantra

Majevo novo najljubše ležišče.

Zadnja faza "Borisove naselitve" je končana. Danes sem si kljub zapolnjenemu dnevnemu planu vseeno vzela čas in skočila po njegovo prijateljico Anastazijo. Poleg nje sem rešila še nekaj ribic (iz ribnika, ki ga bodo kmalu zasuli), tako da jih imam zdaj 6. Ja, kar šest jih je ... Nikoli si nisem mislila, da jih bom imela, ampak očitno so mi usojene. Danes sem že cel dan preračunavala koliko želja mi je še ostalo (6 x 3 = 18). Eno (Borisovo) sem porabila že včeraj in eno sem dala Urši. Ostalo mi je torej še 16 želja, bom mogla dobro razmisliti kako jih bom uporabila.

Zelo sem si želela, da bi v Tukanu spet srečala tistega prodajalca, ki nama je prejšen teden prodal antistres za ribe. On je legenda, res! Dali smo mu vzdevek "Mr. Fish", ker je živa enciklopedija ribjega znanja. Ga uprašaš samo "Kje imate termometre?" in zraven dobiš pol ure predavanja o (ribjih) bakterijah :) Moj heroj!

Ampak danes ga ni bilo ... Prav pogrešam ga, res.

Torej, po novem sem včlanjena v ribji klub. Zanimivo.

Borisu in njegovi novi družbi sem kupila tudi nekaj rastlin, da se bodo lahko čohale in skrivale, dobile so tudi novo deblo v katerega grejo lahko počivat. Vse nove pridobitve so jim všeč, sedaj so mirne in sproščene. Na današnji dan imajo post, ker se moram navadit da ne smejo preveč jesti. Meni se zdi, da so ves čas lačne in bi jim kar konstantno metala hrano noter, ampak ne smem! Lahko jim počijo trebuščki. Treba je biti pozoren z ribami. Mr. Fish mi je vse razložil.

Skratka, sedaj imam v mojem kabinetu še en svet, ki vsake toliko časa poskrbi, da me odvrne od vsakdanjega stresa in me prav prijetno sprosti. Televizija? Ne hvala, imam ribe.

Maj pa je tudi po desetih letih končno dočakal vrhunec svojega življena - sedaj spi z obrazom naslonjen na akvarij in sanja (kako bi jih pojedel?).

 

Tukaj je še posnetek "ponovnega snidenja" Borisa z ostalo družbo: Ribja mantra: http://www.youtube.com/watch?v=ryqRn3dHhO4

 

Čudovita snežnobela Anastazija.

 

Ribji čuvaj.

Comments

o super.. kar hud izziv bo delat mo-cap za 6 ribic.. ;)
(in ravno se nam z vŠUMom morda odpirajo ena vrata v Linz..)
lpp!