V akvarij (p)ogledal in...

.. da, še plava, vedno bolj živi, pije vodo.. in jo diha.. delavnice za VŠUM_011 so še zmeraj najžlahtnejši material, vreden bloganja hic&nunc. In bržkone tudi eden močnejših razlogov (poleg imunoloških, in nemara še kaos-teoretskih), zakaj je tega (mojega) bloganja v zadnjem času tako malo.. .ahh, kako lepo je po dolgem času spet čutiti drajv delavnice, ko se vsi ženemo za istim ciljem -- ki ga pa (še) ne poznamo!

. Npr. ena skupina nabija na bobne in ne-bobne, in posname "prvi komad", hud gruv -- to bo naš ambient! Druga skupina reši izziv mapiranja giba ene entitete (ribice v akvariju -- hej, že imamo ime zanjo!?) in generirane multitude -- kajpak, gre za celo jato virtualnih rib! Tretja skupina vse ostreje zajema gib plesalke-ribe (strmeče v jato), ki se prepira s potapljačem.. ali pač s (so)ribico? Več ne izdamo!

Saj res, "gostovanje-v-kinu-siska-kdo-je-v-akvariju" je že najavljeno, poti nazaj ni. JIh je pa več naprej! Npr. koliko jih/nas bo plesalo in koliko bobnalo?  Kdo bo med tem pretikal USB kable in spuščal meglo? Kdo delal sashimi? Kakšni bodo "naročenI" videi in animacije (s katerimi bodo vidžejale ribice)?

OK, se ne morem več zadržati, bom objavil prvo sliko ever na blogu -- narisal sem resda jaz (med burno razlago "kako mi vsi najbrž razumemo ta delavniški proces"), fotkal pa Sebastjan. vsum_011.skica001Gre za koncept dogodka. Na sliki je vse jasno:

organizaicja, tehnika, vsebina! Aja, glej, sploh ni res, da sem doslej uspešno uveljavljal "blogerski minimalizem" -- in nisem ob tekstu nobene slike objavil. Ćista laž mojega naluknjanega spomina, "digitalni minikramizem" naj mi bo v opravičilo. Nosce te ipsum! (Joj, si predstavljaš muko zlate ribice znotraj akvarija -- iz samih ogledal!?) Še Stepni volk bi stisnil rep med noge..

 

p.s. Zakaj že umetnost? use_art_to_turn_the_world_inside_out (če se ti mudi, poglej samo 20. in 21. minuto)