PART VIII: H A L A S/ P R E G L E D A N I H ali Moje poletje v razmerju 9:16

36) BODY OF LIES: Bližnji Vzhod je hot right now. Vse oči in sateliti so uprti vanj. Največje zarote, najboljši tajni agenti, najbolj skrite državne agencije in hollywoodski A listerji- se zgrinjajo tja.
Vojni s teroristi, e pardon, s terorjem, se ni uspel upreti niti mojster Sir Riddley Scott. K svojemu projektu je privabil Leonarda Di Capria, Russela Crowa in Marka Stronga. Močno, zanesljivo moštvo.
Vprašanje je, če je ta film sploh potreben...
O vsebini ne bi zgubljala besed. V poplavi sorodnih izdelkov, se »Telo laži« ne uspe dvignit nad povprečje. Zgodba je šablonska, igranje solidno, konec predvidljiv, poanta naivno pacifistična: mir je boljši kot vojna in civilisti vedno nasrkajo.
Rokodelsko neporečen film, ki pa deluje bolj televizijsko kot blockbustersko.

37) INDIANA JONES 4: Tisti ki je predlagal, da bi obudili franšizo enega najbolj kulskih arheologov pop kulture, si zasluži nagrado za optimizem, Harrison Ford pa za pogum.
Če je bil Indiana v '90 ikona pustolovskih akcionerjev in je oral ledino tudi z vidika specialnih efektov, tokrat ne pride dlje od bledega imitiranja preteklih vrhuncev. Staro občinstvo je mogoče nostalgično zavzdihnilo, mularija (potencialna nova generacija gledalcev) pa je le skomignila ob še enem filmu Shie LaBoufa.
Ob nekaterih umetnih stimulansih, s katero naj bi spodbodli (scenarističnega) konja, človek nehote zmaje z glavo: - Cate Blanchet kot ena najbolj lesenih zločink, ki je kdajkoli govorila polomljeno angleščino, razkritje da ima Dr. Jones sina, izdajalski kompanjon iz prejšnjih edicij, stranski John Hurt; skrotovičen zaradi neprištevnosti, skrivnostne kristalne lobanje za katere se izkaže, da so v resnici ostanki vesoljcev, mesojede mravlje (ni tako kul kot se sliši), avtomobilski pregon po CGI džungli (tako očitno, da boli glava), recikliranje starih one linerjev, etc...
Harrison Ford še vedno seka, obžalujem le, da so ga zvlekli iz pokoja, da bi predal lento nekomu od pripadnikov mladega Hollywooda.
Indy rocks! Barantanje starih ikon za nove, sucks.

38) TERMINATOR 4: Zgodba ni važna. CGI je kralj in glavni junak. Christian Bale in Helena Bonham Carter sta sodelovala zaradi honorarja (bog ve, da ju ni prepričal scenarij), Sam Worthington pa itak še ni vedel, da ga bo »Avatar« postavil na vrh sveta.
Wannabe mladič evtanazirane franšize, ki se obnaša kot da je odkrila apokalipso... ali pa vsaj Arnolda Schwarzeneggerja. Pa čeprav računalniškega.
Dolgčas na steroidih.

39) INCEPTION: Cel čas sem sama pri sebi vzklikala .«Evreka!« Kaj je norec našel na koncu mavrice, se ne pove.
Film o katerem se ne govori ampak samo priporoči.

40) NOBODY MESSES WITH THE ZOHAN: Ste prebrali naslov. No. To je to. Vic iz katerega so poskušali napraviti 2-urno komedijo.
Try again, Sandler.