A HUMBLE QUEEN

                                     A HUMBLE QUEEN

Slikarka, glasbenica in zeliščarka- Elena Delfini, ima te dni v Avli Mestne Občine Nova Gorica, svojo razstavo. Njene slike zaznamujejo žive, astralne barve in motiv eterične ženstvenosti, ki se spaja s svetlobnim spektrom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj besed o razstavi v besedah umetnice same: Naprej sem risala mehke oblake,nedolžne otroke in svetlobo. Zdaj pa se je vse skupaj združilo v ženski, ki je postal moj glavni motiv.

Zakaj ženska: v času, ko nas bolj navduši in omami bleščeča laž, kot tiha, enostavna resnica, ko damo več na okvir, kot na sliko,ko je bolj pomembna fasada hiše, kot družina, ki biva v njej- ko je bolj pomembna obleka, kot človek v njej ... V tem času: se je izgubila tudi ženskost, nežnost, dajanje, ponižnost...

Lastnosti, ki jih je na planet Zemljo, doprinašala ženska, in z njimi, nehote, topila moški pohlep po moči in karieri, česar so se tudi moški veselili, ko so začutili utrip srca.

 

 

 

 

Ker pa so nekateri, trdi in hladni, ki so hoteli vse pod kontrolo tega ustrašili, so ustvarili podobo ženske, ki ogroža in začara, tako so že pred mnogimi leti začeli ženske zažigat, jih potiskat v kot in njihovo naravno ponižnost izkoriščat, za večanje svoje moči.

Sedaj ženske nočejo, ne morejo in si ne upajo več biti ženske , postale so moški-karieristke, ali pa objekt ženskosti, brez tiste bistvene, čustvene topline.

Ta razstava podzavestno vpliva na moške in ženske in v obojih obuja resnico o ženski in s tem tudi o moškem.

Razstava je na ogled do 1. 12. 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link do facebook profila Elene Delfini:http://www.facebook.com/pages/Paintings-unikat-art-by-Elena-Delfini/166781843351401