Novičnik 09 ||| vŠUM: Hišica iz kart | Četrti Videorajd

Novičnik št. 9, Visoka šola za umetnost, Univerza<br />
                  v Novi Gorici
 
Hišica iz kart v Kinu Šiška // Več
Razpisan četrti Videorajd natečaj // Več
Izmenjava na/iz Portugalske // Več
Cvetober: razstava Pile Rusjan, film Mihe Šubica nadaljuje festivalsko pot, Valerija Zabret na snemanju v Afriki // Več

 

Omejitev vpisa na študij Digitalnih umetnosti in praks. Nekaj mest rezerviranih za drugi prijavni rok.

Hišica iz kart v Kinu Šiška

Soočeni s "krizo" v mnogih oblikah, skozi proces vŠUM _012 skupnost Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici letos razvija energetsko samozadostno odzivno informacijsko-materialno skulpturo v javnem prostoru, ki bo uporabnikom na voljo kot interaktivna instalacija ali multimedijski performans. Vas zanima zakaj Hišica iz kart ali zakaj je Morgan ubil Ruby? Pokukajte v fotogalerijo prve delavnice, spremljajte bloge in twite raziskovalnega procesa, v živo pa se lahko prepričate na prvem odvodu projekta v četrtek, 12. aprila v Kinu Šiška.

// Nazaj na kazalo

 

Razpisan četrti Videorajd natečaj

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Planet Siol.net razpisujemo nagradni videonatečaj, ki ustvarjalce izziva s formatom – kratkim nemim videom v dolžini od 10 do 30 sekund – in vam ponuja sicer težko dosegljiv, a močno opažen prostor za izražanje, zmagovalcu natečaja pa še posebno nagrado, fotoaparat Nikon 1 z objektivom. Prijave sprejemamo od 22. marca. Zadnji rok za prijave je 12. april. >> Več

// Nazaj na kazalo

Vodilo četrtega natečaja je Dovolj vode in hrane za vse! kot posvetilo mednarodnemu dnevu vode.

Izmenjava na/iz Portugalske

V Lizboni se mudi diplomantka VŠU Urška Djukić, ki je na usposabljanju na festivalu animiranega filma Monstra v Lizboni, gostovanje je s pomočjo programa Leonardo da Vinci - Mladi na trgu dela organiziralo društvo Galerija GT. V trenutnem semestru pa se je kar šest študentov Visoke šole za umetnost odpravilo preučit partnersko šolo ESAD.CR v obmorsko mesto Caldas da Rainha na Portugalskem v okviru Erasmus izmenjave, že drugi semester pa gostimo študentko iz taiste šole. Radovedni smo že, kaj vse bodo naši študentje na skrajnem zahodu Evrope ustvarili, do takrat pa se moramo zadovoljiti z bolj ali manj rednimi blogi.

// Nazaj na kazalo
Silos v Caldasu uporabljajo za razstave in instalacije.

Cvetober: razstava Pile Rusjan, film Mihe Šubica nadaljuje festivalsko pot, Valerija Zabret na snemanju v Afriki

V petek, 20.4. bo v MGLC predstavljena interaktivna prostorska video instalacija Zgodbe za lahko noč, ki jo je diplomantka VŠU Pila Rusjan skupaj s tajvansko umetnico Hu Nung-Hsin ustvarila na umetniški rezidenci v Treasure Hill Artist Village Taipei na Tajvanu v sklopu potujočega projekta Traffic Jam.

Diplomski animirani film Mihe Šubica Zadnje kosilo pa nadaljuje uspešno pot po festivalih, tako je bil film po FSFju, Animateki in FNFju do sedaj sprejet še na Cortoons festival (Italija), Ljubljanski festival kratkih filmov, Tiburon film festival (ZDA), Ayvalik film festival (Turčija), RAF (Hrvaška), Miha pa je bil kot avtor sprejet tudi na Animation exchange forum (Filmfest Dresden) kjer bo predstavljal tako diplomski film kot tudi svoj novi projekt. Čestitamo!

Valerija Zabret, študentka tretjega letnika VŠU, se je v začetku leta en mesec delovno potepala po severozahodu Afrike, snemala je namreč reli Budimpešta-Bamako za Travel Channel. Več na Valerijinem blogu.


// Nazaj na kazalo

Dva meseca se je Pila Rusjan mudila na umetniški rezidenci na Tajvanu.

Zadnje kosilo Miha Šubica.

Valerija kmalu po povratku iz izmenjave na praški FAMU zopet na poti.
 

Novičnik št. 09, marec 2012

Fotografija v glavi: arhiv všu - prva delavnica projekta vŠUM_012. Fotografije: Marija Laura Potočnik, Gaja Kutnjak, Pila Rusjan, Jaša Bukovec, Valerija Zabret in arhiv Visoke šole za umetnost.

Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.

Visoka šola za umetnost
Univerza v Novi Gorici

http://vsu.ung.si
Dunajska 56, 1000 Ljubljana