Novičnik 06

Novičnik št. 6, Visoka šola za umetnost Univerza<br />
                  v Novi Gorici
 
Vpis za študijsko leto 2011/12 // Več
Natečaj za kratke video prispevke Raziskovalci - običajni ljudje (z neobičajnimi poklici) // Več
Video Vortex poletna šola na jadranskem otoku Vis // Več
Visoka šola za umetnost pričenja z razvojem mednarodnega magistrskega študija // Več
Foto- in videoutrinki iz delavnice na Artkampu v Mariboru // Več

 

Videonatečaj RoL vabi do 18. septembra! Več na //vsu.ung.si

Drugi prijavni rok za študijsko leto 2011/12

Drugi prijavni rok za vpis v študijsko leto 2011/12 bo potekal od 22. do 29. avgusta (kandidati oddajo mape do 9. septembra), informativni dnevi ob koncu poletja bodo še ta ponedeljek, 22. avgusta in v petek, 2. septembra ob 15. uri v ljubljanskih prostorih šole. Več o vpisu in pogojih na //vsu.ung.si/solamo/vpis. Informativni dnevi bodo potekali skupaj s Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart, ki vabi na enoletna gostovanja.

// Nazaj na kazalo

Delavnica vŠUM_011, foto: Sebastjan Vodušek

Med pripravami na intermedijski dogodek vŠUM_011 letošnjega marca.

Natečaj za kratke video prispevke Raziskovalci - običajni ljudje (z neobičajnimi poklici)

V okviru projekta Noč raziskovalcev 2011 razpisujemo javni natečaj za kratke video prispevke na temo Raziskovalci – običajni ljudje (z neobičajnimi poklici). (Po)išči odgovore na vprašanja kaj pomenita raziskovanje in znanost za življenje človeka, kakšen človek je raziskovalec, kaj nam pomeni znanstveno raziskovanje ipd. Video prispevki dolžine od 30 sekund do 5 minut so lahko - intervju ali dokumentarni prispevek (ne le o raziskovalcih, njihovem delu in vsakdanu, temveč tudi mnenja/pogledi kogarkoli drugega na raziskovanje ali znanost; poglejmo skozi oči babice, bratca, učiteljice, duhovnika, umetnice, mehanika…) ali prosta oblika. Rok za oddajo del je 18. september (ki je lahko glasbeni videospot, videoblog, (fleš) animacija, umetniško video delo, eksperimentalni film, skratka karkoli…). Več na http://vsu.ung.si/rol

// Nazaj na kazalo

Snemanje študentskega filma, foto: Luka Dolmark

Prva nagrada - sodelovanje na mednarodni študijski delavnici kratkega filma Hidden Live(r)s of Venice. Več o delavnici v Benetkah. Druga nagrada krije stroške udeležbe na delavnici, kar ne vključuje morebitne nastanitve, prevoza ter prehrane ali drugih stroškov.

Komiža New Media Port poletna šola na jadranskem otoku Vis

Med 22. in 31. avgustom se bo na Visu odvila prva poletna šola v okviru mednarodne mreže Video Vortex. Edicijo v mestu Komiža vodita priznana umetnika Dan Oki in Dalibor Martnis, sodelovalo bo 22 študentov in še 10 drugih mentorjev iz skupno šestih univerz. Visoka šola za umetnost poletno šolo soorganizira, kot predstavniki Univerze v Novi Gorici se bodo na Vis odpravili mentor dr. Peter Purg ter študenta Jaša Bukovec in Jan Serini. Spremljajte njihove bloge!

// Nazaj na kazalo

Tokratni Video Vortex se bo osredotočil na zgodovino in predvsem topologijo otoka.

Visoka šola za umetnost pričenja z razvojem mednarodnega magistrskega študija

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici pričenja z razvojem mednarodnega magistrskega študija skupaj z Akademijo uporabnih umetnosti Univerze na Reki, Inštitutom za sodobne umetnosti in Inštitutom za arhitekturo in medije Tehnične univerze v Grazu ter filmskega oddelka Videmske Univerze. V prihodnjem letu bodo izbrani študentje sodelovali na pilotskem programu, prvi redni vpisi so predvideni v študijskem letu 2013/14. Interdisciplinarni študij sodobnih in uporabnih umetnosti bo med štirimi državami in petimi jeziki študentom regije Alpe-Jadran ponudil dinamično akademsko izmenjavo in projektno sodelovanje. 
Že letos pa omenjena partnerska mreža v Benetkah pod vodstvom priznanega režiserja Rajka Grlića organizira m
ednarodno študijsko delavnico kratkega filma Hidden Live(r)s of Venice of video (HiLoVv), v kateri bo sodelovalo 18 študentov in 11 mentorjev, nastalo pa bo 5 kratkih dokumentarcev.  Več o razvoju magistrskega študija, več o delavnici HiLoVv.

// Nazaj na kazalo

Fotogalerija iz zaključne razstave študentske produkcije.

Foto- in videoutrinki z delavnice na Artkampu v Mariboru

V okviru Festivala Lent 2011 je Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici na mariborskem ArtKampu izvedla kreativne delavnice zajema gibanja in mutimedijskega mapiranja. Za ogled fotogalerije klikni na fotografijo  V treh dneh so prikazali delovanje tehologij zajema gibanja in multimedijskega mapiranja, ter stop-motion animacije. O procesu ustvarjalnega dela v medijih in načinu delovanja tehnologij so pokramljali z mnogimi obiskovalci. Najbolj veseli so bili najmlajših radovednic in radovednežev, ki so se izkazali ne le s suvereno (novo)medijsko ustvarjalnostjo, temveč so številni že kar dobro poznali tako tehnologije stop-motion kot zajem gibanja. Več

// Nazaj na kazalo

Delavniška postavitev sistema za zajem gibanja EyeCon ter video-mešalnega sistema VisualJockey s krajšimi demonstracijami ter neprestanim delavniškim procesom za obiskovalce je potekala pod mentorstvom Luke Dekleva in dr. Petra Purga in podpori študentov šole. 


Fotografija v glavi: Interdisciplinarni diplomski projekt Mateje Lukežič. Fotografije: Sebastjan Vodušek, Luka Dolmark, Vis TZ, Jan Serini in dokumentacija všu.
Novičnik št. 06, avgust 2011

To obvestilo ste prejeli, ker ste na listi prijateljev Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici ali

Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart.

Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.

Visoka šola za umetnost
Univerza v Novi Gorici

http://vsu.ung.si
Dunajska 56, 1000 Ljubljana