Novičnik 01


 


Natečaj VideoRajd, videonatečaj na zaslonih ljubljanskih avtobusov

Visoka a šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Javni multimedij GEM razpisujeta nagradni videonatečaj, ki je namenjen predvsem mladim še neuveljavljenim ustvarjalkam in ustvarjalcem. Natečaj bo razpisan štirikrat na leto, vsakič z novo družbeno angažirano tematiko. Tema prvega natečaja, na katerega se lahko prijavite od 20. septembra, je posvečena evropskemu tednu mobilnosti. Imenuje se ŽiviMobilno. Prijava je mogoča do 11. oktobra. Najboljših 15 videoprispevkov po izboru žirije bo namreč med 15. oktobrom in 5. novembrom prikazanih na GEM-zaslonih v notranjosti avtobusov LPP. Potniki bodo s SMS-glasovanjem izbrali najboljše tri, ki bodo dodatno predvajani na zaslonih. Avtor najboljšega videa pa bo nagrajen tudi s posebno nagrado – iPod touchem.

 

Več informacij o natečaju, vmesnik za prijavo in nalaganje videodel so na voljo na: http://Vrajd.si

 

=====


Okrogla miza s tiskovno konferenco, torek, 28. september, ob 17. uri

Spletišče kot integralni del študijskega procesa in javnega diskurza na področju umetnosti in kreativnih industrij

Na okrogli mizi bodo svoje poglede na aktualna spletna presečišča izobraževanja, umetnosti in kulture soočili Miha Rejc, priznani strokovnjak za socialni splet in prejemnik nagrade Gold Quill, Robertina Šebjanič, vizualna umetnica z odličnimi interdisciplinarnimi referencami, Luka Frelih, računalniški programer za umetnike, in mednarodno priznan medijski umetnik, ter Rene Rusjan, soavtorica študijskega programa Digitalne umetnosti in prakse in programska vodja Visoke šole za umetnost. Pogovor bo moderiral dr. Peter Purg, vodja projekta ePlatforma. Okrogla miza s tiskovno konferenco bo potekala na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, v prostorih šole v Ljubljani. Po predstavitvi spletne platforme //vsu.ung.si bodo članice in člani razvojnega tima ePlatforme na voljo za novinarska vprašanja, čemur bo sledila okrogla miza.

 

Več na http://vsu.ung.si/skupnost/dogodki/2010/okrogla-miza

 

=====

Danes zadnji informativni dan za program Digitalne umetnosti in prakse pred vpisom

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici vabi na zadnji informativni dan pred vpisom v novo študijsko leto, v prostorih šole v Ljubljani, Dunajska 56, podhod Bežigrajskega dvora, v petek, 24. septembra, ob 15. uri. Predstavljen bo triletni visokošolski program program Digitalne umetnosti in prakse, nosilni moduli programa so: animacija, videofilm, fotografija, novi mediji. Prijave za vpis v program še potekajo. V istem terminu in prostorih bo potekal tudi informativni dan Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart za triletne študijske programe Ambient in Kiparstvo, keramika, restavratorstvo.

 

Več informacij o šoli, programu, vpisu http://vsu.ung.si/solamo

 

 

=====
Novičnik | 24. september 2010
=====


Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici / Dunajska 56, 1000 Ljubljana / +386 1 436 47 06 051 336 770
http://vsu.ung.si

 

=====

To obvestilo ste prejeli, ker ste na listi prijateljev Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, ki je predhodnica Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici.

=====

Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.
=====